werkgevers

Subsidies Tel mee met Taal 2019

Via Tel mee met Taal is er subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Er zijn al meerdere subsidierondes geweest en ook dit jaar zal een nieuwe ronde starten. Hieronder vind je de informatie die al bekend is over de nieuwe regeling. Meer informatie wordt de komende periode via onze website en de nieuwsbrief van Tel mee met Taal bekend gemaakt.

 

Werkgevers

Als werkgever kan je subsidie aanvragen voor scholing die tot een betere taalvaardigheid, en/of betere digitale vaardigheden van jouw werknemers leidt. Je kunt de subsidie gebruiken voor een of meerdere opleidingstrajecten of cursussen. Ook als je al eerder subsidie hebt ontvangen van Tel mee met Taal kan je deze ronde opnieuw subsidie aanvragen.

 

Startdatum

De aanvraagperiode voor de nieuwe subsidieregeling zal naar verwachting halverwege het 2e kwartaal van 2019 van start gaan.

 

Bedragen

Het totaal bedrag dat beschikbaar is, is nu nog niet vastgesteld. Zodra dat bekend is plaatsen wij het op onze website en communiceren wij dat in onze nieuwsbrief. Hieronder staan de bedragen van de vorige ronde ter indicatie.

Subsidieronde najaar 2018

 

 

‘Wie het eerst komt, het eerst maalt’

De subsidie wordt uitgekeerd op een ‘op is op’ basis. Wees er dus snel bij.

 

Aanvragen

De aanvraagformulieren vind je t.z.t. op deze pagina. In de online aanvraagformulieren staan een activiteitenplan en begroting. Deze hoeven niet apart te worden meegestuurd. Er is een handleiding beschikbaar waarin staat wat er in het formulier moet worden ingevuld. Ook zijn machtigingsformulieren beschikbaar die je eventueel nodig hebt. Je  kunt deze machtigingsformulieren alvast invullen en later bij jouw aanvraag voegen.

 

Meer informatie

Heb je vragen over de subsidieregeling?  Neem dan contact op met DUS-I.

De volledige regeling Tel mee met Taal staat op wetten.overheid.nl.

 

aanvraagformulier voor werkgevers

Werkgevers

aanvraagformulier voor samenwerkingsverbanden

Samenwerkingsverbanden

aanvraagformulier voor laagtaalvaardige ouders

ouders

aanvraagformulier voor overige activiteiten laagtaalvaardige ouders

overige activiteiten ouders