Start campagne ‘Doe meer met Taal’

Donderdag 28 september gaat de campagne Doe meer met Taal van start op tv, radio, posters en online. Met de campagne wil de Rijksoverheid mensen aanmoedigen hun basisvaardigheden te verbeteren. Lokale organisaties kunnen bij de campagne aanhaken met een gratis te downloaden toolkit.

Beeld: ©Tel mee met Taal

Voor deze campagne is de website doemeermettaal.nl vernieuwd en aangevuld met nieuwe onderwerpen. Op de site kunnen mensen informatie en tips vinden, thuis gratis online programma’s volgen of zich opgeven voor een gratis cursus in de buurt.

Lokale organisaties kunnen de campagnemiddelen in de gratis toolkit inzetten om NT1'ers in hun stad of regio te bereiken met hun lokale aanbod en/of het landelijke online aanbod. Hoe meer lokale partijen meedoen met de campagne en gebruikmaken van de toolkit, hoe meer mensen we kunnen bereiken.

Persoonlijke leerwens centraal

De campagne richt zich op mensen met Nederlands als moedertaal, in de leeftijd van 20 tot en met 49 jaar. De persoonlijke leerwens staat centraal. Zo zijn in de campagne alledaagse situaties te zien, waarin betere basisvaardigheden goed van pas komen. De onderwerpen die in deze campagne aan bod komen zijn:

Werk Online Gezin Gezondheid
- mailen en schrijven voor je werk
- sollicitatiebrief schrijven
- tikkie aanmaken
- online verkopen
- helpen met huiswerk
- voorlezen
- formulieren invullen
- bijsluiters lezen

Heb je vragen over de campagne? Stuur dan een mail naar Carolina van Langen, communicatieadviseur bij Tel mee met Taal: carolina.lasierrakuitert@minocw.nl