Werkgevers

Voor werkgevers loont het om te investeren in de basisvaardigheden van medewerkers. Het gaat dan niet alleen om het spreken van de Nederlandse taal, maar ook om het kunnen werken met digitale systemen. Of berekeningen maken. Door te investeren in deze basisvaardigheden neemt ziekteverzuim af, worden minder fouten gemaakt en werken medewerkers veiliger.

Wat kan jij als werkgever doen?

Wil jij aan de slag met basisvaardigheden op de werkvloer? Dan kan je bijvoorbeeld:

  • Taal-, reken- of digi cursussen aanbieden aan jouw werknemers. Hier zijn diverse subsidiemogelijkheden voor beschikbaar.
  • Je aansluiten bij een taalakkoord voor werkgevers.
  • Jouw HR-, of baliemedewerkers trainingen aanbieden in het herkennen van laaggeletterdheid en doorverwijzen.
  • De brieven versimpelen die je naar jouw klanten of je eigen werknemers stuurt. Op de pagina Handige informatie vind je tips voor eenvoudigere communicatie.

Investeren in taal op de werkvloer loont.

Herkennen & doorverwijzen

Verspreid het woord! Bied bijvoorbeeld HR-medewerkers of medewerkers van de klantenservice een training aan in het herkennen van laaggeletterdheid en maak het onderwerp bespreekbaar op de werkvloer. Zo kun je nog meer mensen beter helpen. Werknemers kan je ook doorverwijzen naar een taalhuis in de buurt. Daar worden cursussen gegeven die gratis zijn of een zeer kleine bijdrage vragen. Meer informatie hierover vind je op de website Ik wil leren
 

Samen met andere werkgevers

Haal het beste uit je medewerkers, dan haal je het beste uit je bedrijf. Door je aan te sluiten bij het Taalakkoord Werkgevers zet je samen met andere werkgevers in op taal. Je deelt kennis en ervaringen en krijgt steeds vaardiger personeel. Dit draagt bij aan het succes van je onderneming en zorgt voor interessante subsidiemogelijkheden.

Lees meer over het taalakkoord

Meer over taal op de werkvloer

Zie jij ook graag dat je medewerkers vol trots, zelfvertrouwen en plezier aan het werk zijn? Wil je groeien als werkgever? Er zijn allerlei mogelijkheden om te zorgen dat taal geen barrière meer is in jouw bedrijf. Een subsidie aanvragen voor scholing is daar eentje van. Maar er is ook een Expertisepunt Basisvaardigheden waar je terechtkunt. En er is ondersteuning beschikbaar vanuit o.a. stichting Lezen en Schrijven en de leerwerkloketten. Verder zijn er diverse (gratis) toolkits en middelen beschikbaar die je kunt downloaden. Hieronder vind je een aantal interessante links als je hier meer over wilt weten:

Subsidie voor een vaardiger bedrijf

Investeren in een vaardiger bedrijf levert voordelen op voor werkgever én werknemer, een win-winsituatie. Tel mee met Taal biedt bovendien subsidies voor werkgevers die willen investeren in de vaardigheden van hun medewerkers. Daardoor kunnen werkgevers tot 67% van de kosten van een scholingstraject vergoed krijgen. 

Niet alleen grote organisaties maken daar gebruik van. Ook veel mkb’ers. Bijvoorbeeld in de sectoren schoonmaak, horeca, bouw, productiewerk of land- en tuinbouw. Voor (kleinere) werkgevers is het ook mogelijk om gezamenlijk een subsidieaanvraag in te dienen. Ook kan je een cursusaanbieder machtigen om het aanvraagproces namens jou te doen.  Taal is de motor, in welke sector je ook werkt. En hoe groot je bedrijf ook is.

Naar de subsidiepagina voor werkgevers

Subsidiemogelijkheden op een rij

De subsidie van Tel mee met Taal is niet de enige in Nederland. We hebben verschillende aanbieders voor je op een rij gezet:

  1. Subsidie van Tel mee met Taal
  2. SLIM-regeling
  3. Handel groeit
  4. Colland Arbeidsmarkt
  5. SOOB subsidiepunt
  6. OOM regelingen
  7. O&O fondsen

Taal is de motor, in welke sector je ook werkt. Hoe groot of klein je bedrijf ook is.