Gemeente Haarlem: "Neem de tijd om een goede gezinsaanpak op te zetten"

Beleidsadviseur Mick Schoonebeek vertelt over de Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid in Haarlem.  “Het kostte ons 3 jaar om onze eigen Haarlemse gezinsaanpak op te zetten. Maar nu gaat het balletje rollen.”

Beeld: ©Amber Rose Nelson

Het ontwikkelen van een gezinsaanpak laaggeletterdheid stond in het regionale meerjarenplan van Haarlem, maar verder dan een paar losse activiteiten kwam het niet. Tot beleidsadviseur jeugd en lage basisvaardigheden Mick Schoonebeek aan de slag ging met de Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid.

Lees het interview vol praktische tips op de website van de GGG

Aan de slag

De Gemeentelijke Gezinsaanpak Geletterdheid is een samenwerking van Stichting Lezen, de KB en Stichting Lezen en Schrijven, in opdracht van het ministerie van OCW.

Op de website gezinsaanpak.nl vinden ambtenaren en bestuurders van gemeenten een stappenplan voor een succesvolle gemeentelijke gezinsaanpak. Daarnaast staan op de website instrumenten die gemeenten helpen bij het doorlopen van het stappenplan.