Lessen van gemeentebestuurders over digitale inclusie

Op de VNG-bijeenkomst ‘Samen werk maken van digitale inclusie’ op 16 mei gingen wethouders, gemeentesecretarissen en ervaringsdeskundigen met elkaar in gesprek. De Alliantie Digitaal Samenleven heeft de sessie samengevat in vier praktische tips.

Beeld: ©RoadLight via Pixabay

Verandering in gang zetten is lastig. Maar als er één plek is waar die verandering kan beginnen, dan is het aan de bestuurderstafel. Bij degenen die het beleid bepalen. Maar hoe zorg je er als bestuurder voor dat digitale toegankelijkheid op de kaart komt? En dat je je processen zo inricht dat ze voor iedereen toegankelijk zijn?

Lees het artikel op de website van de Alliantie Digitaal Samenleven

Wat is de Alliantie Digitaal Samenleven?

In de Alliantie Digitaal Samenleven bundelen de overheid, maatschappelijke organisaties, bedrijven en ervaringsdeskundigen hun krachten om digitale inclusie te realiseren. Samen willen ze ervoor zorgen dat iedereen in de digitale samenleving mee kan (blijven) doen.

Organisaties die met digitale inclusie aan de slag (willen) zijn, kunnen zich bij de Alliantie aansluiten. Op de website vind je meer informatie over deze samenwerking.