Koken en digitale vaardigheden combineren in de bibliotheek

Voor mensen die digitaal minder vaardig zijn, organiseert Bibliotheek Rivierenland de cursus Gezond koken met recepten van internet. De deelnemers leren over gezonde voeding, zoeken op internet naar een recept, maken het op in een tekstverwerker en koken en eten samen.

Beeld: ©Bibliotheek Rivierenland

De kook­work­shop maakt deel uit van een project waarbij digitale camouflage­cursussen in kleine kernen en wijken in Rivieren­land worden georganiseerd. Na onderzoek kwam de Biblio­theek Rivierenland erachter dat daar vooral behoefte is aan het verbeteren van digitale vaardigheden. Vervolgens is een menu­kaart gemaakt met een gevarieerd aan­bod, waar­onder de cursus Gezond koken met recepten van internet. 

Bekijk de video over de cursus op YouTube

Lees meer over de camouflagecursus bij Bibliotheeknetwerk

Interview Zin in Koken

Eerder sprak Tel mee met Taal met de initiatiefnemers Kathelijne Bessems en Evelyne Linssen van de cursus 'Zin in Koken'. Deze cursus is ontwikkeld door Maastricht University en de GGD Zuid-Limburg en is specifiek gericht op NT1-ouders. De kookcursus koppelt gezondheid aan taalvaardigheden, armoedebestrijding en sociale cohesie.