De Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen deze week draaien om voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar: kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, of dat net hebben geleerd. Voorlezen heeft een positief effect op de woordenschat en het tekstbegrip van kinderen. Bovendien ontwikkelen kinderen naast hun taalgevoel ook een beter inlevingsvermogen. 

De nationale voorleesdagen zijn een initiatief van Stichting Lezen en duren tot en met zaterdag 3 februari. Een comité van bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten koos de beste prentenboeken die geschikt zijn om voor te lezen. De Prentenboek Top 10 2024 is te vinden op nationalevoorleesdagen.nl. Het Prentenboek van het Jaar is Help! Een verrassing! van Miriam Bos.

Tel mee met Taal verstrekt onder meer subsidie voor activiteiten die bijdragen aan het bevorderen van een educatief thuismilieu.

Meer informatie over de Nationale Voorleesdagen