Terugkijken: twee tv-programma's over het verbeteren van basisvaardigheden

In november zendt de publieke omroep twee tv-programma's uit waarin Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven de hoofdrol spelen. De series van Loes Luca en Frans Bauer zijn gratis online terug te kijken.

Beeld: ©HUMAN / AVROTROS

Loes Luca woont in een Rotterdamse wijk waar een derde van de mensen moeite heeft met lezen en schrijven. In de vierdelige serie Duidelijke Taal onderzoekt ze wat het betekent om laaggeletterd te zijn. Hoe neem je de tram, hoe regel je de juiste zorg voor jezelf, en hoe houd je een baan vast?

Ook Frans Bauer heeft van dichtbij de schaamte en frustratie meegemaakt die gepaard gaan met laaggeletterdheid: zijn ouders hadden moeite met lezen en schrijven. In Leven zonder letters volgt Bauer twaalf mensen die laaggeletterd zijn en daagt hen uit om hun grootste onzekerheid te lijf te gaan.

Bekijk hier de afleveringen van Leven zonder Letters met Frans Bauer

Bekijk hier de afleveringen van Duidelijke Taal met Loes Luca

Op deze pagina van de NPO vind je alle programma's over taal en basisvaardigheden bij elkaar