Taalheldenprijs 2024 uitgereikt

Woensdag 19 juni reikte Stichting Lezen en Schrijven voor de negende keer de Taalheldenprijs uit. De prijs gaat naar mensen die op een bijzondere manier op latere leeftijd beter leerden lezen en schrijven.

Winnaars van de taalheldenprijs juichen op een podium
Beeld: ©Stichting Lezen en Schrijven

“Jij geloofde in jezelf. Daarmee heb je de mensen die aan jou twijfelden het tegendeel bewezen. Nu vertel je je persoonlijke verhaal aan iedereen die het horen wil: je bent een voorbeeld voor ons allemaal.”

Met dat jurycommentaar won Gea Mulder uit Drenthe de Taalheldenprijs 2024. Prinses Laurentien, oprichter van Stichting Lezen en Schrijven, overhandigde haar de prijs tijdens de feestelijke, zonovergoten prijsuitreiking.

Lees meer over de Taalheldenprijs 2024 op de website van Stichting Lezen en Schrijven

Ludieke actie

Stichting Lezen en Schrijven vierde tijdens de uitreiking haar twintigjarig jubileum. Hoewel er veel is bereikt, ziet de stichting het aantal mensen met beperkte basisvaardigheden toenemen, met grote gevolgen. Die achterstand leidt voor hen tot ongelijke kansen en uitsluiting van de samenleving. Om Nederland 'wakker te schudden' deelden honderden Taalambassadeurs, bestuurders, vrijwilligers en docenten op het Spui wekkers uit, die allemaal om tien over twaalf afgingen.

Lees meer over de oproep van Stichting Lezen en Schrijven