Wat doe jij tijdens de Week van Lezen en Schrijven?

Stichting Lezen en Schrijven organiseert dit jaar van 8 tot en met 14 september de Week van Lezen en Schrijven. Verschillende gemeenten, werkgevers en andere organisaties maken tijdens deze week de maatschappij bewust van laaggeletterdheid en het belang van basisvaardigheden. Doet jouw organisatie ook mee?

Week van Lezen en Schrijven 2022
Beeld: ©Stichting Lezen en Schrijven

Organisaties die tijdens de Week van Lezen en Schrijven activiteiten willen organiseren kunnen terecht op de website van Stichting Lezen en Schrijven. Hier vind je verschillende tips en ideeën om zelf laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen bij bijvoorbeeld collega’s, bestuurders of kinderen en ouders in het onderwijs. Onderaan op de pagina vind je ook een overzicht van gemeenten die actief meedoen aan de Week van Lezen en Schrijven.

Kennissessies

Stichting Lezen en Schrijven organiseert van 12 tot en met 15 september zelf ook online kennissessies, onder andere voor (taal)vrijwilligers, wethouders en beleidsambtenaren. Bekijk het overzicht met de kennissessies op de website van Stichting Lezen en Schrijven.