Meld je aan voor het Ontwikkeling Telt! Festival

Na de succesvolle eerste (online) editie in 2021 organiseren de Rijksoverheid en de SER, ook dit jaar weer het Ontwikkeling Telt! Festival. Hét congres voor iedereen die zich inzet voor betere basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. We organiseren een online dag op donderdag 22 september én een fysieke dag op donderdag 13 oktober, in het Postillion in Den Haag.  Je kunt gratis deelnemen aan één of beide dagen.

Ontwikkeling Telt Festival!

Online programma: Donderdag 22 september, van 11.00 tot 16.30 uur

Na een gezamenlijke start van de online dag, kan je in vier verschillende rondes kiezen uit meer dan 40 online sessies. Je kan kiezen om één sessie bij te wonen of meer. Op de online dag is inschrijven per sessie niet nodig. Ook is het mogelijk sessies later terugkijken, mits je bent aangemeld voor de dag. Het complete programma wordt in augustus gepubliceerd, maar je kan vanaf vandaag wel alvast een kijkje nemen welke deelsessies  op deze dag worden georganiseerd. Je vindt de sessies op de website www.ontwikkelingteltfestival.nl

Fysiek programma: Donderdag 13 oktober, van 10.00 tot 16.30 uur, Postillion Den Haag 

Ook op de fysieke dag kun je kiezen uit meer dan 40 deelsessies. Voor deze dag vragen we je wel om van te voren aan te geven welke sessies je wilt bijwonen. Het programma maken we eind augustus bekend, dus vanaf dan kan je je keuzes voor de sessies opgeven. Bij de fysieke dag is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je zeker zijn van een plekje op deze dag? Dan kun je je nu al aanmelden. Je ontvangt dan vanzelf van ons een mail als de deelsessies online staan en je je daarvoor kunt inschrijven.

Thema’s

Op beiden dagen staan drie thema’s centraal:

Iedereen doet mee

Sessies die vallen onder dit thema gaan in op de volgende vragen: Hoe zorgen we als overheid, onderwijs en bedrijfsleven voor een leven lang ontwikkelen? Hoe krijgen daarin de basisvaardigheden lezen, schrijven en/of rekenen, maar ook digitale en gezondheidsvaardigheden een plek? Hoe kunnen kwetsbare groepen zich blijvend ontwikkelen en meer regie krijgen over hun eigen leerroute? Vele praktijkvoorbeelden of relevant onderzoek worden gedeeld.

Succesvol samenwerken

Om iedereen goed mee te kunnen laten doen, is het hard nodig dat alle betrokken partijen goed en succesvol samenwerken en elkaar weten te vinden. Hoe kunnen we samenwerken waarbij het individu centraal staat? Welke onverwachte samenwerkingen kunnen succesvol zijn? Welke knelpunten kom jij tegen en wat is nodig om die op te lossen? Deze en nog andere vragen komen aan de orde in de sessies die horen bij dit thema.

Veranderende arbeidsmarkt en samenleving

De enorme krapte op de arbeidsmarkt vormt dé uitdaging van deze tijd. Hoe stimuleren we mensen om zich om te scholen naar de sectoren waarin de tekorten het grootst zijn? Hoe versterken we leren op de werkvloer? Hoe kunnen we mensen aanmoedigen meer regie te nemen op hun eigen ontwikkeling? Hoe maken we basisvaardigheden een integraal onderdeel van leven lang ontwikkelen, zodat een leven lang ontwikkelen ook voor alle praktisch geschoolden mogelijk wordt? We zien dat het belangrijk is dat ook werkgevers en onderwijsinstellingen een plek krijgen aan de tekentafel. Wie moet er nog meer aanschuiven? Antwoorden op deze vragen worden gedeeld bij de sessies die vallen onder dit thema. 

Aanmelden

We kijken ernaar uit je te mogen verwelkomen op het Ontwikkeling Telt! Festival.