werk

Taalakkoord Zaanstreek Waterland

Op het podium van de ondernemers talkshow NV Purmerend op 4 juni jl. nam Van t Hek het certificaat van het Regionaal Taalakkoord in ontvangst. ​Om taalvaardigheid in de regio te bevorderen ondertekenden diverse organisaties het Taalakkoord Zaanstreek Waterland. Deze organisaties zien elke dag hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn. Zij zetten zich daarom enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen.

In Nederland is 1 op de 9 inwoners laaggeletterd, ook in de regio Zaanstreek Waterland. Deze mensen hebben moeite met communiceren in het Nederlands, in woord en geschrift. Om taalvaardigheid in de regio te bevorderen ondertekenden diverse organisaties het Taalakkoord Zaanstreek Waterland. Deze organisaties zien elke dag hoe belangrijk taalvaardige medewerkers zijn voor klantcontacten, veiligheid op de werkvloer, doorgroeimogelijkheden en duurzame inzetbaarheid. Zij zetten zich daarom enthousiast in om de taalvaardigheid van werknemers een impuls te geven en sporen andere werkgevers aan hetzelfde te doen.

Taalakkoord Zaanstreek Waterland
Bedrijven en organisaties die zich gezamenlijk inzetten om taalvaardigheid in de regio Zaanstreek Waterland te verbeteren zijn:

Van ’t Hek groep BV te Purmerend
Kinderopvang Freekids
Stichting ‘ t Lokaal
Gemeente Purmerend
Gemeente Zaanstad
UWV
Bibliotheek Purmerend
De Bieb voor de Zaanstreek
Stichting Lezen en Schrijven
Zaan Primair – openbaar onderwijs Zaanstad
Agora – bijzonder primair onderwijs Zaanstreek
Besturen Voortgezet Onderwijs Zaanstad
IVIO opleidingen
Fiolet Taaltrainingen
GGD

Doe mee
Als werkgever kunt u bijdragen aan een betere taalvaardigheid van uw werknemers door taal op de werkvloer bespreekbaar te maken en werknemers te scholen. Aansluiten bij het Taalakkoord helpt u hierbij. Binnen het Taalakkoord zet u samen met andere werkgevers en organisaties in op taal en deelt u kennis en ervaringen. Realiseer samen met ons de ambitie van het Taalakkoord. Haal het beste uit uw medewerkers en laat taal geen belemmering zijn.Kijk voor meer informatie op www.lerenenwerkenzw.nl/taalakkoord of neem contact op met Rosalie Smit, projectleider via rosalie.smit@lerenenwerken.nl

Bron