werk

Asito verbindt

Meer succes en plezier in het leven. Dat ervaart schoonmaakbedrijf Asito als grote voordeel van het beheersen van de taal. Ze geven taaltrainingen – ook aan leidinggevenden – én er is aandacht voor cultuur, wat onderling begrip versterkt.

Taal mag samenwerking nooit in de weg staan
Asito is een van de grootste schoonmaakorganisaties van Nederland. Er werken 10.000 kleurrijke schoonmaakkrachten van meer dan 100 nationaliteiten en met zeer uiteenlopende niveaus op het gebied van opleiding en taal. Al deze mensen moeten goed kunnen samenwerken en op een goede wijze kunnen communiceren, met elkaar en met opdrachtgevers.

Asito verbindt
De visie van Asito is: Asito verbindt. Met medewerkers, klanten en maatschappij. “Maar om te verbinden is het belangrijk dat wij elkaar verstaan en begrijpen. Daarin is taal van groot belang.”

Taal én cultuur
Asito geeft jaarlijks aan meer dan 100 medewerkers een training Nederlands. “Belangrijk hierbij is het identificeren van mensen met een taalachterstand en het wegnemen van het taboe hierover bij onze Nederlandse medewerkers.” Asito geeft ook een training beter spellen aan direct leidinggevenden. En er is voortdurend aandacht voor taal en cultuur, zodat het onderlinge begrip wordt versterkt.

Resultaat
De trainingen hebben opgeleverd dat medewerkers beter kunnen communiceren. Hierdoor worden ze beter begrepen en kunnen ze zich tijdens het werk, maar ook privé, beter uitdrukken. “Wij ervaren dat het kunnen lezen en schrijven van je eigen taal substantieel bijdraagt aan het succes en plezier dat mensen hebben in hun leven.”

Lees hier het volledige ambitiedocument van Asito.