24 maart 2017: paboconferentie over laaggeletterdheid

gezin, werk

Hoe kunnen pabo’s effectief bijdragen aan het voorkomen van laaggeletterdheid en het stimuleren van leesplezier? Die vraag staat centraal tijdens de paboconferentie op 24 maart 2017. Meld je nu aan!

Lezen en schrijven is niet voor iedereen vanzelfsprekend

Goed leren lezen en schrijven begint op de basisschool. Toch hebben 1,3 miljoen volwassenen hier moeite mee. Leerkrachten in het basisonderwijs kunnen bijdragen aan het voorkomen van laaggeletterdheid. En dat zouden ze in hun pabo opleiding al mee moeten krijgen.

Pabo conferentie voor docenten

Deze conferentie wordt georganiseerd door de Pabo’s van Hanzehogeschool, Fontys Venlo, Iselinge en Saxion en m.m.v. het Pabo Platform van Stichting Lezen, Stichting Lezen & Schrijven en Tel mee met Taal. Het thema luidt: laaggeletterdheid en leesbevordering. Tijdens de conferentie staat de vraag centraal hoe pabo’s een effectieve bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen van laaggeletterdheid en het stimuleren van leesplezier.

Doe mee aan workshops

Op de conferentie kun je meedoen aan workshops die concreet maken hoe de pabo aandacht kan besteden aan laaggeletterdheid. Je krijgt recente onderzoeksresultaten te horen en kunt je voordeel doen met de uitwisseling over laaggeletterdheid en leesbevordering in de programma’s van de pabo.

Blokkeer 24 maart 2017 alvast in je agenda. Je kan je uiterlijk inschrijven tot 15 maart. Schrijf je nu hier in!
Let op: Deze conferentie is alleen voor docenten.

Zie in de PDF de uitnodiging voor de Pabo conferentie