gezin

Bereslim

Bereslim is een verzameling digitale prentenboeken en leerzame spellen voor kinderen, ouders, scholen, peuterspeelzalen en bibliotheken. Met de producten op de website Bereslim kunnen kinderen op een interactieve manier prentenboeken lezen en kennismaken met klanken en tekens. Ouders, scholen, kindercentra en bibliotheken kunnen een abonnement nemen op Bereslim. Bereslim is bedoeld voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Bereslim in het kort
Bereslim is een website met drie soorten producten: 

  1. Bereslimme boeken: interactieve animatiefilms van prentenboeken om samen te bekijken en zo de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.
  2. Letters in beweging: korte spellen waarmee kinderen kennismaken met klanken en tekens. Letters in beweging helpt kinderen bij de allereerste stap richting lezen en schrijven. Het programma bestaat uit een reeks van 40 spelletjes, verdeeld in 7 spelgroepen.
  3. Samenslim: spellen waarmee kinderen goede leerstrategieën leren gebruiken.

Bereslim en ouders
De producten van Bereslim kunnen zowel thuis gebruikt worden als door scholen, peuterspeelzalen en bibliotheken. Als de producten op school op peuterspeelzaal gebruikt worden, kan de leerkracht of leidster ook ouders uitnodigen de producten te gebruiken.

Onderzoek naar de effectiviteit van Bereslim
Er zijn verschillende (deel)onderzoeken gedaan naar Bereslim. Uit de publicatie ‘KidSmart Computer vergroot onderwijsparticipatie van allochtone ouders’ blijkt dat de feedback in Letters in beweging het taalniveau van kinderen verhoogt en ook drukke kinderen helpt zich beter te concentreren (Hövels, 2011).

Meer informatie