gezin

Al zingend Nederlands leren

Wist je dat je een taal sneller leert door deze te zingen? Aanleiding voor muziekpodium Paradiso om sessies ‘Zing Nederlands Met Me’ te organiseren. Ook de bibliotheek in Zuid-Kennemerland is ervan overtuigd dat zingen een goede én leuke manier is om Nederlands te leren.

Paradiso organiseert meezingconcerten

Door een taal te zingen, leer je die sneller. Reden genoeg voor poptempel Paradiso in Amsterdam om ‘Zing Nederlands Met Me’ te organiseren. Iedereen die Nederlands wil leren of uit volle borst Nederlandse klassiekers wil zingen, is welkom. Een uur lang worden zes verschillende Nederlandse liedjes gezongen, van Benny Neyman tot Kenny B. Compleet met een pianist, professionele voorzanger, liedteksten en een drankje.

Toegang gratis

Paradiso organiseert de meezingconcerten elke maand. De toegang is gratis, maar je moet wel vooraf reserveren. Klik hier voor de data en om je direct aan te melden. Bekijk hier een filmpje over het project.

Zingen in de Bieb

Ook de Bibliotheek Zuid-Kennemerland besteedt aandacht aan zingend Nederlands leren. In het najaar organiseerde de bibliotheek twee keer een avond ‘Zingen in de Bieb’, onder andere bezocht door vluchtelingen uit Syrië. Een woordvoerster van de bibliotheek: “Ze vinden het allemaal erg leuk, het is gezellig en je leert gaandeweg wat Nederlands. We gaan er zeker mee door.”