gezin

14e editie Nationale Voorleesdagen van start

Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel én bezorgt kinderen veel plezier. Speciaal voor baby’s, kleuters en peuters zijn er de Nationale Voorleesdagen, van 25 januari t/m 4 februari. De aftrap is op woensdag de 25e met het Nationale Voorleesontbijt.

Van voorlezen worden kleintjes grote lezers

Tijdens het Nationale Voorleesontbijt lezen veel bekende en onbekende Nederlanders kinderen voor op peuterspeelzalen en scholen door heel Nederland. Onder hen politici, sporthelden, columnisten, actrices, presentatoren, zangers en rappers. En voetballers! Ook selectiespelers van Roda JC doen mee.

Roda JC geeft aandacht aan laaggeletterdheid

Met de voorleesactie besteedt de stichting ‘Roda JC Kerkrade Midden in de Maatschappij’ meteen aandacht aan het thema laaggeletterdheid, een groot probleem in de regio Parkstad in Zuidoost-Limburg. Samen met ruim 30 partijen is de stichting onderdeel van het Bondgenootschap Geletterdheid Parkstad. Hun doel is het aanpakken van laaggeletterdheid en het doorbreken van het taboe dat hierop rust.

Prentenboek van het Jaar

Tijdens het Voorleesontbijt staat het Prentenboek van het Jaar centraal, De Kleine Walvis van Benji Davies. Speciaal voor de Nationale Voorleesdagen 2017 komt het boek uit in een mini-editie voor € 4,95 met gratis app, waarin de tekeningen uit het prentenboek tot leven komen.

Lees meer over de Nationale Voorleesdagen.
Lees meer over de voorleesactie van Roda JC.