algemeen

Trotse cursisten ontvangen diploma

Vijftien cursisten Nederlands op het Alfa-college Hoogeveen ontvingen gisteren hun diploma. Zij volgden taallessen op het Alfa-college, bij Educatie en Inburgering.

Onder luid applaus van vrienden en familie namen alle gediplomeerde cursisten hun diploma in ontvangst. Ook wethouder Gert Vos bevond zich onder de aanwezige gasten. De wethouder zet zich actief in voor de aanpak van laaggeletterden in de regio. Hij wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk Hoogeveners de Nederlandse taal beheersen. Dat vergroot hun kansen op een baan, een gezonder leven en meer sociale contacten. Diep onder de indruk is hij wanneer hij mensen ontmoet die laaggeletterd zijn of zijn geweest, maar die de stap hebben gezet om te zeggen: dit wil ik niet langer. Ik ga een opleiding volgen.

Het Alfa-college biedt de taalcursussen aan voor mensen die beter de taal willen beheersen, in de breedste zin van het woord. Cursisten die de cursus volgden, werden altijd al aan het einde van de cursus getoetst op hun kennis van het Nederlands en rekenen, maar dit jaar is voor het eerst de bekroning met een erkend diploma mogelijk. Het streven is om in de toekomst ook diploma’s te kunnen uitreiken voor digitale vaardigheden.

Lees hier het hele artikel van de Hoogeveensche Courant.