algemeen

Trotse cursisten ontvangen diploma

Vijftien cursisten Nederlands op het Alfa-college Hoogeveen ontvingen gisteren hun diploma. Zij volgden taallessen op het Alfa-college, bij Educatie en Inburgering.

Onder luid applaus van vrienden en familie namen alle gediplomeerde cursisten hun diploma in ontvangst te nemen. Ook wethouder Gert Vos bevond zich onder de aanwezige gasten. De wethouder zet zich actief in voor de aanpak van laaggeletterden in de regio. Onlangs vertelde hij dat de impact van niet goed kunnen lezen en schrijven kan heel groot zijn. Denk bijvoorbeeld aan het niet begrijpen van de gemeente of hoe je medicijnen moet innemen. Hij wil er alles aan doen dat zoveel mogelijk Hoogeveners de Nederlandse taal beheersen. Dat vergroot hun kansen op een baan, een gezonder leven en meer sociale contacten. Hij is van mening dat iedereen in Hoogeveen aan de samenleving mee kan doen. Diep onder de indruk is hij wanneer hij mensen ontmoet die laaggeletterd zijn of zijn geweest, maar die de stap hebben gezet om te zeggen: dit wil ik niet langer. Ik ga een opleiding volgen.

Het Alfa-college biedt de taalcursussen aan zoals de cursus Nederlands bedoelt voor mensen die beter de taal willen beheersen, in de breedste zin van het woord. Cursisten die de cursus volgden, worden altijd al getoetst op hun kennis van het Nederlands en rekenen, maar dit jaar is voor het eerst de bekroning met een erkend diploma mogelijk. Het streven is om in de toekomst ook diploma’s te kunnen uitreiken voor digitale vaardigheden.

Lees hier het gehele artikel van de Hoogeveensche Courant.