algemeen

Taalpunt Oegstgeest biedt hulp en advies

De Bollenstreek is een Taalpunt rijker: iedereen die moeite heeft met lezen en schrijven kan nu in de bibliotheek in Oegstgeest terecht voor het taalspreekuur. Of voor een taalcoach. Het initiatief is een mooi voorbeeld van een succesvolle lokale samenwerking in de strijd tegen laaggeletterdheid.

Taalpunt: hulp en advies op taalgebied

Half november opende de bibliotheek in het Zuid-Hollandse Oegstgeest een Taalpunt. Hier kunnen mensen die moeite hebben met lezen of schrijven terecht voor hulp of advies op het gebied van taal. Met speciale boeken en materialen kunnen ze hun vaardigheden verbeteren, alleen of in een groep. En tijdens het taalspreekuur kunnen ze zonder afspraak binnenlopen.

Mensen uit hun isolement halen

Het Taalpunt werkt ook met taalcoaches. Dit zijn vrijwilligers die een laaggeletterde helpen door samen Nederlands te praten. Bijvoorbeeld tijdens het doornemen van de post. Of bij een andere activiteit die erop gericht is om problemen te voorkomen én mensen uit hun isolement te halen. Want bij het Taalpunt zeggen ze: “Er gaat een wereld voor je open als je goed kunt lezen en schrijven.”

Vrijwilligers gezocht als taalcoach

Het kersverse Taalpunt is half november geopend en zoekt nog vrijwilligers. Wil jij iemand anders helpen om beter Nederlands te leren? Meld je hier als taalcoach.

Lees hier het volledige artikel over de opening van het Taalpunt.

 

Bron afbeelding: www.unity.nl