algemeen

E-learning aanpak laaggeletterdheid

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de aanpak van laaggeletterdheid en het inkopen van cursussen Nederlandse taal, rekenen en digitale vaardigheden voor volwassenen die hier moeite mee hebben. Maar hoe vind je de diverse doelgroepen, hoe motiveer je hen, en hoe zorg je voor educatie-aanbod dat van goede kwaliteit is? In de e-learning Aanpak Laaggeletterdheid leer je hier alles over.

De E-learning Aanpak Laaggeletterdheid bestaat uit drie modules en is vooral bedoeld voor startende beleidsmedewerkers:

Module 1 – Aanbesteding
Module 2 – Monitoren
Module 3 – Werving van laaggeletterden

Module 1 bied je handvatten waarmee je aanbestedingen voor educatieaanbod ‘in de markt’ kunt zetten. Met module 2 krijg je inzicht in de manier waarop je doelstellingen van educatieaanbod kunt monitoren. De visie van de gemeente blijkt hierbij een belangrijk element. Module 3 gaat over het gericht kiezen van een doelgroep en het werven van de doelgroep. Na de modules ben je goed voorbereid om samen met (regionale) organisaties gezamenlijk tot actie over te gaan. Veel succes met (toekomstige) projecten!

De modules bestaan uit informatie, vragen, videofragmenten en een test-jezelf-gedeelte. De geschatte tijdsinvestering is ongeveer 30 – 45 minuten per module, afhankelijk van voorkennis.

NB: Om de modules te volgen moet je een profiel aanmaken bij de VNG Academie. Zodra deze is geactiveerd door de moderator, krijg je gratis toegang tot de modules. De e-learning is in opdracht van het ministerie van OCW geproduceerd, met Europese subsidie.