algemeen

Brabantse bibliotheken delen opnieuw Leescadeaus uit!

Na de succesvolle Donald Duck-actie van vorig jaar organiseerde Cubiss weer een leesbevorderingsactie, samen met de taalhuizen en bibliotheken in Brabant en Uitgeverij Eenvoudig Communiceren.

Samenwerking

Cubiss wil met de actie de samenwerking tussen taalhuizen en lokale partners een boost geven. Taalhuizen hebben vaak moeite om de juiste doelgroep te bereiken. Hun partners, onder andere welzijnsorganisaties, voedselbank, buurtzorg, hebben wel contact met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en kunnen hen doorverwijzen. Om die samenwerking te stimuleren, stuurde Cubiss de taalhuiscoördinatoren met een mooie stapel gratis boeken en tijdschriften op pad.

Bibliotheek/taalhuis in het zonnetje

Bibliotheken en taalhuizen grijpen hun kans en maken gelijk ‘reclame’ maken bij de doelgroep. Zo voorzien ze elk boek of tijdschrift van een flyer van het Taalhuis of de activiteiten van de Bibliotheek. Ook wordt verteld dat een abonnement voor kinderen gratis is. Onder andere Bibliotheek Midden-Brabant, Bibliotheek Heusden, en Bibliotheek ‘s-Hertogenbosch   gingen er al  mee aan de slag.

Meer weten?

Meer informatie vind je op de website van Cubiss. Vragen kan je stellen aan Yvonne van Bijnen, 06 20 26 19 47 of y.vanbijnen@cubiss.nl.