werkgevers

Nuttige links

Wil je als werkgever de Taalmeter gebruiken, ben je op zoek naar een taalaanbieder of zoek je advies op het gebied van scholingsmogelijkheden? Lees dan verder. 

Leerwerkloketten
De Leerwerkloketten geven informatie en advies over scholingsmogelijkheden. Zij organiseren bijeenkomsten waarbij werkgevers en branches onderling ervaring uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Daarnaast voeren zij de regie over de uitvoering van het taalakkoord. Bekijk hier de website van de leerwerkloketten.

Subsidieregeling
In de volledige tekst van de subsidieregeling vind je alle informatie over de voorwaarden die gelden voor deze subsidie.

Taalmeter
Met de Taalmeter krijg je een objectief beeld van de taalvaardigheid van jouw werknemers. Deze online tool van Stichting Lezen & Schrijven (SLS) helpt je om eenvoudig en snel het niveau van jouw werknemers te bepalen. De toets kan in 15 minuten gemaakt worden en je krijgt via een dashboard alle resultaten in een handig overzicht. Bekijk voor meer informatie de website van de taalmeter. Wil je gebruik maken van de Taalmeter, neem dan contact op met Stichting Lezen&Schrijven.

Taalaanbieders en Taalzoeker
Een taalaanbieder kan helpen om aan de slag te gaan met taal. Op de website van het Taalakkoord vind je een lijst met taalaanbieders die de nodige vlieguren hebben gemaakt op het gebied van Nederlands op de werkvloer. Bekijk hier de website van het taalakkoord.

Via de Taalzoeker van Stichting Lezen en Schrijven kun je de scholingsmogelijkheden bij jou in de buurt vinden.