werkgevers

Nuttige links

Wilt u als werkgever de Taalmeter gebruiken, bent u op zoek naar een taalaanbieder of zoekt u advies op het gebied van scholingsmogelijkheden? Lees dan verder. 

Leerwerkloketten
De Leerwerkloketten geven informatie en advies over scholingsmogelijkheden. Zij organiseren bijeenkomsten waarbij werkgevers en branches onderling ervaring uitwisselen en van elkaar kunnen leren. Daarnaast voeren zij de regie over de uitvoering van het taalakkoord. Bekijk hier de website van de leerwerkloketten.

Subsidieregeling
In de volledige tekst van de subsidieregeling vindt u alle informatie over de voorwaarden die gelden voor deze subsidie.

Taalmeter
Met de Taalmeter krijgt u een objectief beeld van de taalvaardigheid van uw werknemers. Deze online tool van Stichting Lezen & Schrijven (SLS) helpt u om eenvoudig en snel het niveau van uw werknemers te bepalen. De toets kan in 15 minuten gemaakt worden en u krijgt via een dashboard alle resultaten in een handig overzicht. Bekijk voor meer informatie de website van de taalmeter. Wilt u gebruik maken van de Taalmeter, neem dan contact op met Stichting Lezen&Schrijven:

Taalaanbieders en Taalzoeker
Een taalaanbieder kan u helpen om aan de slag te gaan met taal. Op de website van het Taalakkoord vind u een lijst met taalaanbieders die de nodige vlieguren hebben gemaakt op het gebied van Nederlands op de werkvloer. Bekijk hier de website van het taalakkoord.

Via de Taalzoeker van Stichting Lezen en Schrijven kunt u de scholingsmogelijkheden bij u in de buurt vinden.