werk

Taalvaardigheid als speerpunt hr-beleid

Ruim 1,1 miljoen werknemers hebben moeite met lezen, schrijven en communiceren in het Nederlands. Het verbeteren van hun taalvaardigheid is de investering waard. Helemaal nu je tot € 50.000,- subsidie voor een taaltraject kunt aanvragen.

Taal een knelpunt
Als je constateert dat taal een knelpunt vormt bij het uitvoeren van de taken van je medewerkers, denk dan eens na over een taaltraining. Een betere taalvaardigheid levert gemotiveerdere en efficiëntere werknemers op – met meer zelfvertrouwen. En bovendien een veiligere werkomgeving.

Subsidie

Als werkgever kun je aanspraak maken op maximaal € 50.000 subsidie voor een taaltraject. De subsidie vergoedt tot twee derde van het opleidingstraject.

Iedereen profiteert
Investeren in taalvaardigheid kost tijd en geld, van de organisatie en de medewerkers. Maar de resultaten zijn de moeite waard. Maak taal tot een regulier onderdeel van het hr-beleid. Als leidinggevenden en werknemers elkaar stimuleren om te blijven leren, profiteert de hele organisatie hiervan.

Leerwerkloket helpt verder
Werkgevers die met taal aan slag willen, kunnen terecht bij het Leerwerkloket van het UWV. De adviseurs vertellen je graag hoe je meer draagvlak voor taal creëert.

Meer over het verbeteren van taalvaardigheid als onderdeel van het hr-beleid lees je in de bijgevoegde pdf.

Vanaf januari 2017 komt het eerste gedeelte van de subsidie beschikbaar via telmeemettaal.nl.

Wil je meer weten over het Leerwerkloket en het dichtstbijzijnde loket vinden? Kijk dan hier.