werk

Taalpunt in Leiden geopend

KATWIJK – Op 27 september is het Taalpunt geopend bij UWV WERKbedrijf aan de Langegracht in Leiden. Bij het Taalpunt worden mensen ondersteund die de Nederlandse taal niet goed beheersen óf die niet goed kunnen werken met computers.

Het Taalpunt is een samenwerking met UWV, Stichting Lezen en Schrijven, bibliotheek Leiden en Leren en Werken Rijn Gouwe.

Inloop elke donderdagmiddag: laagdrempelig en dichtbij
Vanaf 27 september kunnen mensen elke donderdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur gewoon binnenlopen bij het Taalpunt aan de Langegracht voor vragen en advies over taal- en digivaardigheid. Bovendien kunnen medewerkers van gemeente en UWV mensen eenvoudig doorsturen naar het Taalpunt als zij aanwijzingen hebben dat iemand laaggeletterd is of moeite heeft met digitale middelen. Daar kunnen ze dan meteen advies en ondersteuning krijgen.

‘In gesprekken met werkzoekenden krijgen we aanwijzingen voor laaggeletterdheid. Met dit Taalpunt kunnen we nóg beter samenwerken met het Taalhuis om deze werkzoekenden goed te ondersteunen om taal- en digivaardig te worden’, vertelt Ton Roman, manager UWV WERKbedrijf.

Ook Gertru Diender, directeur Participatie en Maatschappelijke ontwikkeling bij gemeente Leiden, maakt zich sterk voor het Taalpunt. Ze wil laaggeletterdheid terugdringen en kijkt nadrukkelijk op welke manier dat goed kan worden gestimuleerd en georganiseerd.

 

Lees hier het hele artikel