werk

Leesservice voor bedrijven van start!

De Leesservice helpt bedrijven om lezen te stimuleren bij hun medewerkers. Ze maken kennis met bekende schrijvers en stijlen, maar dan in een makkelijk jasje. Een uitstapje van het dagelijkse werk. En nog gratis ook.

Eenvoudig geschreven verhalen

De Leesservice, een nieuw initiatief van de Leescoalitie, bestaat uit een serie eenvoudig geschreven verhalen, speciaal voor (her)intreders in het lezen. Door je aan te melden voor de Leesservice help je jouw organisatie en medewerkers vooruit.

Bekende auteurs

Je ontvangt de verhalen digitaal en kunt ze direct verspreiden onder de medewerkers via e-mail of intranet, of ze even printen. De romans en verhalenbundels zijn geschreven door bekende auteurs als Rob Kamphues, Tommy Wieringa en Floortje Dessing. Rond de herfstvakantie ontvang je het eerste verhaal; later volgen er meer, steeds rond de vrije dagen. De Leesservice is gratis. Meld je dus snel aan!

Het belang van lezen

Lezen heeft veel voordelen. Allereerst helpt het bij het sociaal functioneren: lezen heeft een positief effect op iemands inlevingsvermogen en begrip, en maakt het leggen van contacten makkelijker. Lezen vergroot ook de woordenschat en de taalvaardigheid. En dat vergroot iemands carrièrekansen en daarmee zijn of haar welvaart.

Over de leescoalitie

De Leescoalitie is een initiatief van Stichting Lezen, de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, de bibliotheken (de Koninklijke Bibliotheek en Vereniging Openbare Bibliotheken) en Stichting Lezen & Schrijven.

Meld je hier direct aan voor de gratis Leesservice.