onderzoek, werk

UWV: 5 essentiële vaardigheden voor de arbeidsmarkt

Door technologische en maatschappelijke ontwikkelingen verandert ook de arbeidsmarkt. Uit onderzoek van het UWV onder 2000 bedrijven blijkt dat met name de behoefte aan digitale vaardigheden groeit. Bedrijven noemen ook klantgerichtheid, probleemoplossend vermogen, samenwerken en aanpassingsvermogen als vereiste vaardigheden voor de komende jaren.

Daarnaast wordt er steeds vaker gevraagd om een bredere kennis. In veel sectoren moeten medewerkers van meer zaken tegelijk verstand hebben dan alleen van wat ze in hun opleiding hebben geleerd. Het werk wordt een stuk complexer.

Meer dan eenderde van de ondervraagde werkgevers geeft aan de komende twee jaar nog meer digitale vaardigheden te vragen van nieuw personeel. Dit geldt niet alleen voor kantoorbanen. Steeds vaker maken ook bijvoorbeeld beveiligers, leraren, medewerkers in de zorg, agrarische krachten en winkel- en horecapersoneel gebruik van computers, tablets of data.

Lees hier het hele artikel uit Intermediair.nl en het onderzoek “Wat iemand in huis moet hebben op de arbeidsmarkt” van UWV.