Week van lezen en schrijven 2023

Op vrijdag 8 september begint de Week van lezen en schrijven. Meld nu jouw activiteiten aan en download het campagnemateriaal.

Beeld: ©Lezen en Schrijven

Op vrijdag 8 september - wereldalfabetiseringsdag - begint de Week van lezen en schrijven in Nederland. Stichting Lezen en Schrijven vraagt in die week extra aandacht voor laaggeletterdheid. Samen met partners komt de stichting in actie voor de 2,5 miljoen volwassen Nederlanders die moeite hebben met lezen, schrijven of rekenen. De campagnematerialen zijn online beschikbaar.

Aanmelden activiteiten

Veel taalnetwerken, bibliotheken, gemeenten en bedrijven organiseren activiteiten rond laaggeletterdheid in de week van 8 september. Je kunt deze activiteiten nu al aanmelden bij Stichting Lezen en Schrijven, zodat deze kunnen worden meegenomen in de campagne.

Lees meer over de week van lezen en schrijven