Campagne ‘Doe meer met Taal’ start in september

Met de campagne Doe meer met Taal wil de Rijksoverheid mensen aanmoedigen hun basisvaardigheden te verbeteren. De campagne zal van start gaan op 28 september 2023Tv-commercials, radiospots, online advertenties en posters verwijzen naar de  campagnewebsite. Daar kunnen mensen gratis online oefenen of informatie vinden over fysiek cursusaanbod bij hen in de buurt.

Persoonlijke leerwens centraal

De campagne richt zich op mensen met Nederlands als moedertaal, in de leeftijd van 20 tot en met 49 jaar. De persoonlijke leerwens staat centraal. Zo zijn in de campagne alledaagse situaties te zien, waarin betere basisvaardigheden goed van pas komen. De onderwerpen die in deze campagne aan bod komen zijn:

Werk Online Gezin Gezondheid
- mailen en schrijven voor je werk
- sollicitatiebrief schrijven
- tikkie aanmaken
- online verkopen
- helpen met huiswerk
- voorlezen
- formulieren invullen
- bijsluiters lezen

Doe ook mee!

Vier weken voor livegang, op 1 september 2023, komt een toolkit beschikbaar waarin alle campagnematerialen gratis te downloaden zijn. Zo kunnen lokale organisaties de campagnemiddelen kosteloos inzetten om NT1'ers in hun stad of regio te bereiken met hun lokale aanbod en/of het landelijke online aanbod. Hoe meer lokale partijen meedoen met de campagne en gebruikmaken van de toolkit, hoe meer mensen we kunnen bereiken. Samen hebben we nog meer impact.

Meer informatie

Heb je vragen over de campagne? Stuur dan een mail naar Carolina van Langen, communicatieadviseur bij Tel mee met Taal: carolina.lasierrakuitert@minocw.nl