Schrijf je nu in voor fysieke dag van het Ontwikkeling Telt! Festival

Na de online dag op 22 september gaat het Ontwikkeling Telt! Festival door met een fysieke dag op donderdag 13 oktober. Deze dag vindt plaats in het Postillion Convention Centre in Den Haag. Je kunt je nog inschrijven. Deelname is gratis.

Ontwikkeling Telt Festival!

Het Ontwikkeling Telt! Festival is hét congres voor iedereen die zich inzet voor betere basisvaardigheden en een leven lang ontwikkelen. Net als de online dag heeft de tweede (fysieke) congresdag een divers programma, met drie relevante thema’s die centraal staan: ‘Iedereen doet mee’, ‘Succesvol samenwerken’ en ‘Veranderende arbeidsmarkt & samenleving’. De dag start met keynote speaker Kim Putters, de nieuwe voorzitter van de SER. Daarna kun je kiezen uit ruim 40 deelsessies, verdeeld over vier ronden. 

Deelsessies

Zo kun je bijvoorbeeld naar ‘LLO & Basisvaardigheden’, een sessie waarin je met andere deelnemers ‘omgekeerd’ gaat brainstormen over de vraag hoe we de aanpak van laaggeletterdheid/basisvaardigheden en leven lang ontwikkelen zo ver mogelijk uit elkaar, maar ook weer naar elkaar toe kunnen brengen. In de interactieve werkplaats ‘Tinderen met taal’ leer je schuldhulpverleners bewuster te maken van laaggeletterdheid en laaggecijferdheid. Of duik dieper in de plannen van het Masterplan Basisvaardigheden, waarbij onder andere meer verbinding wordt gezocht tussen scholen en bibliotheken. Wil je meer weten over de inzet van taalambassadeurs en hoe je als gemeente een ‘taalambassade opzet? Stichting ABC vertelt hier meer over in een van de interactieve sessies. Of laat je inspireren door het succesverhaal van vervoersbedrijf RET en ga aan de slag met een interessante casus. Meer interesse in gecijferdheid en digitale vaardigheden? Volg dan bijvoorbeeld de sessie ‘Rekenen en digitale vaardigheden in je taalaanbod’ van Stichting Lezen en Schrijven.

Apart inschrijven voor elke deelsessie

Meer informatie over deze en alle andere sessies vind je op de website van het Ontwikkeling Telt! Festival. Let op: voor alle deelsessies op deze dag moet je je apart inschrijven. Wees er dus snel bij!