Informatiebijeenkomst 14 juni 2022: Help mee om de arbeidsmarktpositie van laaggeletterden te verbeteren!

Het Nationaal Groeifonds investeert de komende jaren minstens 7,6 miljoen euro in de arbeidskansen van laagopgeleiden en laaggeletterden. Om de plannen tot een succes te maken, hebben we de hulp nodig van het werkveld en andere organisaties in Nederland. Wat betekent dit voor uw organisatie? Tijdens een informatiebijeenkomst op 14 juni vertellen we hier graag meer over. 

Vrouw aan het werk in fabriek
Beeld: Chevanon Photography (via pexels.com)

Nieuw scholingsaanbod voor laagopgeleiden en laaggeletterden

Het plan ‘LLO Collectief Laagopgeleiden & Laaggeletterden’ is opgesteld door de UNESCO Leerstoel Volwasseneneducatie van de Vrije Universiteit Brussel en het ministerie van OCW, en ondersteund door 200 partners uit het werkveld. Het doel is om laagopgeleiden en laaggeletterden een betere positie te geven op de arbeidsmarkt, door te investeren in een nieuw scholingsaanbod, waarbij basisvaardigheden gecombineerd kunnen worden met het leren van een beroep. Het Nationaal Groeifonds maakte in april bekend dat het plan kan rekenen op een investering van 7,6 miljoen euro, wat mogelijk wordt uitgebreid naar 42,9 miljoen euro. Het project krijgt een looptijd van ongeveer 5 jaar.

Bekijk het nieuwsbericht 7,6 miljoen euro voor arbeidsmarktkansen laaggeletterden voor meer informatie, of bekijk de (publieksversie) van het plan LLO Collectief Laagopgeleiden & Laaggeletterden.

Aanmelden voor (digitale) informatiebijeenkomst

Op dinsdag 14 juni organiseren de Vrije Universiteit Brussel en het ministerie van OCW een (digitale) informatiebijeenkomst. We geven dan een toelichting op het plan, inclusief tijdlijn, en staan stil bij de rol van de verschillende partijen in het veld. De bijeenkomst is voor alle geïnteresseerden en is van 14.30 tot 15.45 uur. U kunt zich aanmelden met ons aanmeldformulier via onderstaande link. Vermeld daarbij met hoeveel mensen u wilt deelnemen en vanuit welke organisatie.
 

Vragen? Stuur een mail naar telmeemettaal@minocw.nl.