Welke coronamaatregelen gelden voor de volwasseneneducatie?

In de persconferentie van 15 februari zijn opnieuw versoepelingen aangekondigd van de coronamaatregelen. Hierdoor veranderen ook de regels voor het volwassenenonderwijs. 

Taalklas voor werknemers
Beeld: ©Tel mee met Taal

Volwasseneneducatie mocht alweer fysiek plaatsvinden sinds 15 januari 2022. Per 18 februari vervalt daarnaast de maximale groepsgrootte voor onderwijsactiviteiten (van 75 personen per zelfstandige ruimte). En vanaf 25 februari 2022 vervalt de maatregel om anderhalve meter afstand in het leslokaal te houden. Ook is het vanaf dan niet langer verplicht om in de klas een mondmasker te dragen. 

De basismaatregelen die zijn vastgesteld door het RIVM blijven nog wel van kracht: was vaak en goed je handen, zorg voor voldoende frisse lucht en blijf bij klachten thuis en laat je direct testen. Is het niet mogelijk om 1,5 meter afstand te houden? Dan is het advies nog steeds om een mondkapje te dragen, ook al is dit niet meer verplicht.

Kijk op Rijksoverheid.nl voor een kort overzicht van de coronamaatregelen.