Nieuwe bestelronde voor Escape Koffer

Voor de Week van Lezen en Schrijven 2021 heeft Stichting Lezen en Schrijven samen met Raccoon Serieus Games de 'Escape Koffer' ontwikkeld: een draagbare escaperoom die makkelijk op te zetten is. De Escape Koffer laat mensen ervaren hoe het is om moeite te hebben met lezen en schrijven. De huidige bestelronde voor de Escape Koffer staat open tot 24 december 2021. 

Escapekoffer
Beeld: ©Stichting Lezen en Schrijven

Bij het spelen van de Escape Koffer lopen spelers vast in taal en merken hoe frustrerend dit kan zijn. Dat maakt het een betekenisvolle ervaring die bijdraagt aan meer begrip. 

De Escape Koffer kan gebruikt worden als gespreksstarter voor professionals of vrijwilligers die te maken hebben met laaggeletterdheid.

Denk bijvoorbeeld aan: 

•    Bestuurders en beleidsmedewerkers bij gemeentes en organisaties. 
•    Medewerkers van sociale wijkteams en gebiedsteams. 
•    Medewerkers met klantcontact. 
•    hr-medewerkers en teamleiders. 
•    Verpleegkundigen. 
•    Leerkrachten. 
•    Vrijwilligers (bijvoorbeeld in thuisadministratie, taalvrijwilligers of vrijwilligers in de zorg). 

Het spelen van het spel is een luchtige en betekenisvolle manier om met de professionals of vrijwilligers te praten over de rol die zij kunnen hebben bij het herkennen, bespreken en doorverwijzen van hun laaggeletterde klanten. 

Meer informatie

Al meer dan 100 organisaties hebben de Escape Koffer besteld en ingezet. Waaronder het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam. Op de website van stichting Lezen en Schrijven en de website van Raccoon Serious Games vind je meer informatie, achtergrond en ervaringsverhalen. Wil je ook de Escape Koffer inzetten? De huidige bestelronde staat open tot 24 december 2021.