Extra EU-subsidie voor basisvaardigheden kwetsbare werkenden

Vanwege de coronacrisis stelt de Europese Commissie extra geld beschikbaar voor kwetsbare werkenden. Sectorfondsen en sociale partners in Nederland kunnen hiervoor subsidie aanvragen, onder andere voor projecten gericht op basisvaardigheden.

Vlag Europese Unie

Voor deze regeling REACT-EU Sectoren is 28 miljoen euro beschikbaar. Het doel is om kwetsbare werkenden in staat te stellen om basis- en beroepsvaardigheden te verwerven of te versterken, zodat hun arbeidsmarktpositie verbetert. Hieronder valt ook de inzet op taalvaardigheden, rekenvaardigheden, digitale vaardigheden en financiële vaardigheden.

De aanvraagperiode voor de subsidie is gestart op 11 oktober en loopt nog tot en met 12 november.

Lees meer over REACT-EU en de extra subsidie op de website Uitvoering van beleid SZW