innovatieve projecten

Zomerschool moet taalvaardigheid peuters verbeteren

Voor peuters uit Groningen is er tijdens de vakantie een zomerschool die in het teken staat van taalvaardigheid. Tientallen peuters uit de stad maken gebruik van deze extra stimulans, die door opvangorganisatie Kids First COP in het leven geroepen is. Dat meldt Kinderopvang Totaal.

Pedagogisch medewerkers van Kids First COP merkten dat de taalontwikkeling van kinderen tijdens de vakantieperiode soms achterblijft. Om deze kinderen spelenderwijs een extra stimulans te geven houdt de organisatie de komende periode in alle wijken van Groningen opvanglocaties open. Op zeven locaties van Kids First COP is er voor peuters een zomerprogramma, dat in de week van 26 juli van start is gegaan. De gemeente Groningen ondersteunt het programma.

Tijdens de zomerschool komen de kinderen niet alleen in aanraking met extra taal; ook worden sociaal-emotionele vaardigheden, motoriek en rekenen onder de aandacht gebracht. Onder begeleiding van gedragswetenschapper Bernadette de Jager van onderwijsadviesorganisatie Cedin vindt er vervolgens een evaluatie van de lessen plaats.

Bron: Nationale Onderwijsgids