gezondheid

Workshop: signalen laaggeletterdheid herkennen

Het is vaak de oorzaak van schulden of eenzaamheid: laaggeletterdheid. In Hoogeveen helpen taalorganisaties volwassenen met beter lezen en schrijven of spreken. Stichting Lezen en Schrijven biedt de vrijwilligers een workshop aan om de signalen van laaggeletterdheid te leren herkennen.

Stichting Lezen en Schrijven organiseert voor Hoogeveense vrijwilligers een workshop om de signalen van laaggeletterdheid te leren herkennen. In de gemeente Hoogeveen wonen zo’n drieduizend laaggeletterde autochtone burgers. De workshop laat vrijwilligers ook zien hoe onzichtbare laaggeletterden in een taaltraject terecht kunnen komen.

Vrijwilliger maakt het verschil

In een avondworkshop leren de vrijwilligers de signalen van laaggeletterdheid herkennen. Aan bod komen de oorzaken en gevolgen van laaggeletterdheid. Hoe kun je laaggeletterdheid zichtbaar maken. En hoe kun je iemand doorverwijzen naar een passend taaltraject. Met deze kennis is het ook mogelijk om niet zichtbare laaggeletterden te bereiken en te informeren.

Nooit te oud om te leren

Helaas ervaren vooral oudere laaggeletterden de taalorganisaties vaak als een drempel. Goed voor vrijwilligers om alvast te weten: iemand is nooit te oud om zijn taalvaardigheden te verbeteren!

Lees hier het volledige artikel en schrijf je snel in voor de avondworkshop op 8 september 2016.