gezondheid

Taal maakt gezonder!

Taalscholing maakt niet alleen taalvaardiger, maar ook gelukkiger, zelfredzamer en sociaal actiever. Cursisten voelen zich na een taaltraject gezonder, zowel fysiek als psychisch. Ja, taal maakt gezonder! Help hieraan mee en motiveer mensen met taalproblemen tot scholing.

Bel voor gratis advies en coaching de Nationale Bellijn Lezen & Schrijven. Hier ligt ook een stappenplan voor je klaar om laaggeletterdheid bij jouw cliënten of medewerkers aan te pakken.

Taal maakt gezonder: de aanpak
Het project ‘Taal maakt gezonder’ is gestart om gezamenlijk laaggeletterdheid binnen de zorg aan te pakken. Uit onderzoek blijkt dat taalscholing niet alleen taalvaardiger maakt, maar ook gelukkiger, zelfredzamer en sociaal actiever. Cursisten voelen zich na afloop van een taaltraject gezonder, zowel fysiek als psychisch.

Help mee!
Als zorgverlener of werkgever in de zorg kun je helpen om gezondheidsrisico’s (en zorgkosten) te beperken door lees- en schrijfproblemen te herkennen en mensen met taalproblemen te motiveren tot taalscholing. Voor gratis advies en coaching over taalscholing kan iedereen bellen met de Nationale Bellijn Lezen & Schrijven. Aanmelden voor taalcursussen via de website is ook mogelijk.

Aan de slag
Zorgverleners willen vaak een grotere rol spelen in de aanpak van laaggeletterdheid als ze hierin ondersteund worden. Wil je binnen jouw organisatie aan de slag met de aanpak van laaggeletterdheid bij cliënten en/of medewerkers? Wij hebben een stappenplan voor je opgesteld. Ook hebben we een projectplan opgesteld, dat je kunt invullen passend bij de situatie in jouw organisatie.

Lees hier het volledige artikel, met veel relevante linkjes.