gezondheid

Patiëntenportaal Mijntjongerschans vernieuwd

Ziekenhuis Tjongerschans heeft het patiëntenportaal, Mijntjongerschans, vernieuwd.

In het nieuwe patiëntenportaal is de toegankelijkheid verbeterd door rekening te houden met slechtziendheid, laaggeletterdheid, leeftijd en waar nodig, culturele achtergrond. Het patiëntenportaal Mijntjongerschans is bereikbaar voor alle patiënten die zijn ingeschreven bij Tjongerschans.

Het patiëntenportaal (hierna portaal genoemd) is bedoeld om de patiënt meer regie te geven over het eigen zorgproces. Door in te loggen op het portaal, kan de patiënt digitaal afspraken maken, inzien en wijzigen. Ook kan de patiënt vragenlijsten beantwoorden, gegevens inzien en uitslagen van onderzoeken raadplegen.

Daarnaast zijn ook patiëntfolders en voorbereidende informatie op bijvoorbeeld onderzoeken bereikbaar. Inloggen kan via www.mijntjongerschans.nl met DigiD met sms-verificatie (tekstbericht op mobiel of gesproken bericht op vaste telefoon) of via de DigiD app. Deze extra stap is sinds 1 december 2017 ingevoerd en biedt meer veiligheid en bescherming voor de persoonlijke gegevens van de patiënt.

Lees hier het hele artikel