gezondheid

Online minicursus: laaggeletterdheid signaleren en bespreken

Zit jouw cliënt tussen grote stapels ongeopende post? Of vraag je je af hoe die ene meneer toch elke keer weer in de schulden belandt? Grote kans dat deze cliënten problemen ervaren met lezen en schrijven. In een nieuwe online minicursus – speciaal voor sociale wijkteams – leer je hoe je laaggeletterdheid kunt signaleren en bespreken.

Nieuwe online minicursus: laaggeletterdheid signaleren en bespreken
Speciaal voor sociale wijkteams
Zit je cliënt tussen grote stapels ongeopende post? Klopt die mevrouw die formulieren maar niet invult steeds bij je aan? En hoe komt het toch dat die meneer elke keer weer in de schulden belandt? Grote kans dat een deel van je cliënten problemen ervaart met lezen en schrijven.

Tips
In deze nieuwe online minicursus – speciaal voor sociale wijkteams – leer je hoe je laaggeletterdheid kunt signaleren en bespreken. Je komt meer te weten over het probleem, de omvang en het belang van signalering. Ook krijg je tips over het aangaan van het gesprek. En informatie over hoe je de cliënt kunt doorverwijzen naar geschikte hulp of (taal)scholing.

Gratis
De minicursus duurt ongeveer 15 minuten. Deelname is gratis. De module is ontwikkeld door Movisie en Stichting Lezen & Schrijven, speciaal voor wijkteamprofessionals.

Lees hier het volledige artikel en doe meteen de online minicursus.