gezondheid

Oefenen.nl lanceert online programma Zorgen voor 2

Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, heeft Oefenen.nl het nieuwe online programma Zorgen voor 2, gericht op mantelzorgers, officieel gelanceerd. De vraag naar en kosten van zorg nemen toe met als gevolg dat mantelzorg steeds belangrijker wordt. Ruim 1 op de 3 volwassenen Nederlanders gaf in 2014 mantelzorg aan een hulpbehoevende.

Het online oefenprogramma Zorgen voor 2 ondersteunt mantelzorgers met informatie en praktische tips om het mantelzorgen makkelijker te maken. Het programma richt zich primair op laagopgeleide (jong)volwassenen met een lage taalvaardigheid. In acht hoofdstukken biedt het programma materiaal om vaardigheden aan te leren en kennis te verwerven over de mantelzorgtaak. Het programma Zorgen voor 2 is een initiatief van Oefenen.nl en ontwikkeld met middelen van de Gemeente Den Haag, Dienst Onderwijs en Oefenen.nl.

 

Makkelijk lezen
Bij het programma komen twee boeken van Uitgeverij Eenvoudig Communiceren in eenvoudige taal. Een boek met de titel Voor jou, Verhalen van mantelzorgers en het boek Wees blij dat je ze nog hebt van Yvonne Kroonenberg. Yvonne Kroonenberg laat in dit boek mensen aan het woord die met mantelzorg te maken hebben: wanhopige, opofferende, boze en blije mantelzorgers. Meer informatie over het online programma staat op www.oefenen.nl.