gezin

Voorleescampagne Fantasierijk van start

Voorlezen is naast gezellig ook belangrijk voor de taalontwikkeling. Daarom zijn alle bibliotheken in Nederland gestart met de gezamenlijke campagne Fantasierijk. Het doel van deze campagne is ouders en grootouders te wijzen op het belang van voorlezen. Groningse bibliotheken zetten tijdens deze campagne hun voorleesactiviteiten en -projecten voor kinderen en hun (groot)ouders extra in de schijnwerpers.

Fantasierijk voorlezen in de bibliotheek

Kinderen van drie tot zes jaar oud zijn van harte welkom bij het maandelijkse voorleeshalfuurtje in de  bibliotheken. Op www.biblionetgroningen.nl staat een agenda vol voorleesactiviteiten. Om ouders aan te moedigen zo vroeg mogelijk te beginnen met voorlezen, biedt Biblionet Groningen het project BoekStart.

BoekStart

Ouders van baby’s krijgen via de gemeente een BoekStart-waardebon thuisgestuurd waarmee ze hun baby gratis bibliotheeklid kunnen maken. Ze krijgen dan een BoekStart-koffertje mee met daarin leuke voorleescadeautjes. De Groningse bibliotheken hebben bovendien boekjes te leen die speciaal voor baby’s bestemd zijn.

Heel veel voorleesboeken

De bibliotheek biedt uiteraard ook volop voorleesboeken die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. De medewerkers en vrijwilligers helpen graag bij het uitzoeken. Ouders kunnen ook online alvast eens in de collectie van de bibliotheek rondneuzen. Het trefwoord ‘voorleesboek’ intypen in de online catalogus van Biblionet Groningen levert meer dan honderd mooie voorleesboeken op.

Fantasierijk 2018

De campagne Fantasierijk werd vorig jaar voor de eerste keer georganiseerd. Op www.bibliotheek.nl/fantasierijk staan verschillende artikelen over voorlezen en blogs over de voorleeservaringen van presentatrice Sofie van den Enk en politicus Lodewijk Asscher. Dit jaar vindt de voorleescampagne direct na de Kinderboekenweek plaats, zodat beide campagnes elkaar versterken. Voorlezen verrijkt!

Lees meer over voorleescampagne Fantasierijk