gezin

Start campagne ‘geef een kinderboek cadeau’

De leesbevorderingscampagne ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Het jeugdboek van dit jaar is ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman.

Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen elk jaar hun krachten om een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken. Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben.

Gulle gevers
Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen. Het streven is om samen in drie jaar tijd 1 miljoen kinderen te bereiken in Nederland en Vlaanderen.

Het jeugdboek ‘Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman is vanaf 8 februari voor 2,50 euro te koop in alle boekhandels. Meer weten? Kijk op: Geef een boek cadeau.