gezin

Lemniscaat geeft elke pasgeboren baby boek cadeau

Kinderen verdienen een leven van verhalen, fantasie en geletterdheid. Daarom gaat op 15 februari 2019 de nieuwe traditie ‘Welkom!’ van start, een initiatief van uitgeverij Lemniscaat. Elk pasgeboren kind ontvangt vanaf dat moment een prentenboek om te zingen als gratis welkomstgeschenk van deelnemende boekhandels. Kersverse ouders kunnen tot drie maanden na de geboorte van hun baby het cadeau ophalen, door het tonen van het geboortekaartje of het inschrijfbewijs van hun kind in de boekhandel.

Een nieuwe traditie is geboren 

Welkom! wordt een nieuwe landelijke traditie, die geletterdheid in de samenleving ondersteunt. In februari gaat Lemniscaat van start met WIJ Special Media (van WIJ Magazine en De Blije Doos). Aanstaande ouders die zich bij hen registreren, ontvangen bericht over het initiatief, en zullen hiervan op de hoogte worden gehouden. Ook het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), innovatie- en kenniscentrum voor de jeugdgezondheidszorg, steunt dit mooie initiatief door consultatiebureaus en professionals hiervan op de hoogte te brengen. Boekhandels ontvangen daarbij een pretpakket, met materialen die ze lokaal kunnen verspreiden. De samenwerkingen worden steeds verder uitgebreid zodat straks elk kind opgroeit met ‘Welkom!’

 

Meedoen

Wil je Welkom! ook een warm hart toedragen met jouw organisatie? Neem contact op met uitgeverij Lemniscaat: Jessy@lemniscaat.nl. Zo kan je bijvoorbeeld flyers en materialen opvragen om het initiatief te verspreiden onder de doelgroep zwangere moeders of kersverse ouders.

Zie www.lemniscaat.nl/welkom voor meer informatie.

Lees hier het hele artikel op de site van Alles is Gezondheid