gezin

In de Achterhoek wordt een voorleeshond ingezet

Bibliotheek de Achterhoekse Poort biedt kinderen de komende maanden de mogelijkheid om kennis te maken met de voorleeshond. Hoewel het project afgelopen week pas is begonnen, lijkt het nu al meer dan geslaagd. Voor veel kinderen die moeite hebben met lezen, is dit misschien een manier om dat probleem aan te pakken.

Fabian leest hardop voor uit het boek ‘de Kleine Grijze Wolf’. Vlak naast hem op de bank ligt Hotch de voorleeshond. De grote wolfshond heeft zijn kop bij Fabian op het been gelegd, ondertussen leest Fabian rustig verder. Zijn moeder kijkt vanaf een afstandje tevreden toe. De eerste leesmiddag met de voorleeshond is een succesvolle, de organisatoren weten wel waarom. “Een hond oordeelt niet, dat is voor kinderen heel erg prettig als ze lezen.”

“Het is iets nieuws, dat is natuurlijk altijd interessant. Daarnaast zijn er veel kinderen die moeite hebben met lezen. Dit is misschien een manier om dat probleem aan te pakken. Deze kennismakingsweken zijn voor alle kinderen. Wanneer scholen het gaan toepassen, zullen voornamelijk kinderen met een leesachterstand gebruik maken van de voorleeshond”, vertelt Ellen Wiegerinck van Bibliotheek Achterhoekse Poort.

Lees hier het hele artikel uit AaltenVooruit.nl.