gezin

Groninger bibliotheken krijgen Raad van Kinderen

Kinderen van 10 tot 12 jaar krijgen een belangrijke stem in de bibliotheek bij de aanpak van laaggeletterdheid in gezinnen. Biblionet Groningen gaat kinderen vragen om mee te helpen.

De komende drie jaar gaan de Missing Chapter Foundation en Biblionet samenwerken om een Raad van Kinderen op te richten. Daarmee wordt Biblionet Groningen de eerste bibliotheekorganisatie in Nederland die op deze manier kinderen betrekt bij haar werk.  De Missing Chapter Foundation zorgt ervoor dat kinderen mogen meedenken met organisaties en dat volwassenen verantwoording afleggen over wat er met de ideeën van de kinderen wordt gedaan. De raad kan begin volgend jaar starten.

Volgens Jacqueline Roelofs van Biblionet werkt de bestrijding van laaggeletterdheid het beste als we ons niet alleen op het kind richten. Daarom betrekken ze ouders, broertjes en zusjes bij projecten als ‘Scoor Een Boek’ en ‘Vakantielezen’, en leggen ze de nadruk op het hebben van plezier in lezen.

In de Raad van Kinderen denken kinderen uit groepen 7 en 8 structureel mee met bedrijven en organisaties over strategische en maatschappelijke vraagstukken.

Lees hier het artikel van oogtv.nl