gezin

Basisschool de Morgenster uit Sleeuwijk geeft cheque aan VoorleesExpress

VoorleesExpress Leerdam werd onlangs verrast met een flinke cheque. De kinderen van basisschool De Morgenster in Sleeuwijk hadden namelijk met het verkopen van kinderpostzegels geld opgehaald waarvan maar liefst 1.000 euro beschikbaar werd gesteld aan de VoorleesExpres. Sinds afgelopen jaar zijn scholen vrij om een lokaal goed doel te kiezen om hun opbrengst aan te schenken. Deze school koos voor VoorleesExpress Leerdam.

lke Brand, projectleider van VoorleesExpress Leerdam, ging op bezoek bij de school om daar de cheque in ontvangst te nemen. “Wat een geweldige actie en leuke verrassing! Natuurlijk nam ik voor de overhandiging een boek mee, om aan de school uit voor te lezen. Een verhaal uit het bekende boek ‘Meester Jaap’, van Jacques Vriens. In dat verhaal leren de kinderen wat een goed verteld of voorgelezen verhaal met de beelden in je hoofd doet. Dat leek me wel toepasselijk.”

Via VoorleesExpress Leerdam lezen vrijwilligers voor aan kinderen met een (dreigende) taalachterstand. Vrijwilligers komen 20 weken lang een uur lang in een gezin thuis om met de kinderen te lezen. In 2018 hebben in Leerdam negentig gezinnen met in totaal 34 kinderen meegedaan met het project. De eerste helft van 2019 doen er nu al dertien gezinnen met in totaal twintig kinderen mee.

Het project groeit in Leerdam nog steeds . Lees hier meer informatie over dit project.

Lees hier het hele artikel van het Kontakt.nl