algemeen

Laaggeletterden presenteren hun eigen oplossing in wedstrijd

Bijna 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met taal en rekenen. Dit heeft een enorme impact op hun leven en zelfredzaamheid. Voor de landelijke wedstrijd ‘Vanzelfsprekend’ hebben negen groepen laaggeletterden een oplossing bedacht voor de problemen waar zij in het dagelijks leven tegenaan lopen.

Het project ‘Vanzelfsprekend’ is onderdeel van het landelijk actieprogramma Tel mee met Taal en wordt uitgevoerd door landelijk kenniscentrum Movisie. Movisie werkt hiervoor samen met vier partnerorganisaties, die de teams lokaal/regionaal begeleiden: Partoer, CMO Stamm, Spectrum en Zorgbelang.

Ervaringen en oplossingen

De afgelopen maanden werden de groepen bij deze organisaties uitgenodigd om hun ervaringen te delen, maar ook breder te kijken. Tegen welke problemen loop je aan als laaggeletterde? Wat helpt je verder? Welke boodschap wil je andere mensen meegeven als het om laaggeletterdheid gaat? Negen van de tien groepen hebben hun idee, oplossing of boodschap verwerkt in een korte pitch waarmee ze meedoen aan deze landelijke wedstrijd. Van een voorleesbril tot een soapspot om het taboe bespreekbaar te maken.

Bekijk de filmpjes en stem ook

Jouw stem telt! Want Tel mee met Taal stelt geld beschikbaar voor de uitvoering van de winnende ideeën.  Bekijk hier alle inzendingen en stem op het beste of origineelste idee. Stemmen kan tot en met 11 maart 2018. Naast een publieksprijs wordt er een juryprijs uitgereikt.

De winnaars worden op 23 maart bekendgemaakt.