algemeen

Tel mee met Taal Festival – Meld je direct aan

Hoe bereiken we meer laaggeletterden? Waar hebben laaggeletterden zélf het meest behoefte aan? Wat motiveert jongeren om een boek te lezen? Hoe zorg je voor toegankelijke (digitale) dienstverlening? Welke tool helpt laaggeletterden gezonder te leven? Hoe kun je de taalontwikkeling van kinderen thuis stimuleren?

Deze en nog veel meer vragen krijgen een antwoord tijdens het Tel mee met Taal Festival op maandag 19 november in Amsterdam. Mede dankzij de workshopvoorstellen van bijna 100 partners, hebben wij een verrassend, inspirerend en zeer divers programma kunnen samenstellen. Een programma dat je op de dag zelf naar eigen wens kan inrichten.

Jos, Esther, Anke, Reinier en nog veel meer

We beginnen de dag gezamenlijk. Onze presentatoren zijn Jos Niels (zelf ex-laaggeletterd) en Esther van den Voort (moderator en comedian). Zij testen jouw kennis van de leefwereld van de doelgroep en introduceren je aan verschillende sprekers. Zo zullen Reinier van Zutphen (Nationale Ombudsman) en Anke Siegers (organisatiepsycholoog) hun visie op de aanpak van laaggeletterdheid delen. Ook laten we door middel van film en interviews goede voorbeelden zien uit de schuldhulpverlening, het klaslokaal en de wijk. Het geheel wordt omlijst door diverse kunstvormen. Een verfrissend, nieuw ochtendprogramma, dat de discussies op gang brengt!

Festival stijl

Na de lunch start het middagprogramma. Dit jaar is dat in de stijl van een festival. Alle 15 zalen van theater De Meervaart worden benut voor bijna 50 verschillende presentaties, TED talks, workshops en debatten over diverse onderwerpen. Het team van Tel mee met Taal gaat bovendien in gesprek over de landelijke vervolgaanpak van laaggeletterdheid. Op de dag zelf beslis je welke sessies je wilt bijwonen. En netwerken kan de hele dag, op ons speciaal ingerichte netwerkplein. We beloven dat je vol inspiratie en nieuwe contacten terug naar huis gaat, zodat we samen laaggeletterden nóg effectiever kunnen helpen.

Kijk hier alvast welke onderwerpen in de middag aan bod komen en wie (o.v.b.) de sprekers zijn.

Kom jij ook?

Je kunt je vanaf nu aanmelden voor het Tel mee met Taal festival. Deelname kost je niets, maar dat betekent niet dat het organiseren van dit evenement gratis is. We willen voedselverspilling en lege plekken in de zaal graag voorkomen. Daarom vragen wij je om je per e-mail (registratie@spitz.nu) af te melden als je onverhoopt toch verhinderd bent. Dit kan tot 48 uur van te voren. Zo maken we iemand anders blij met jouw plek en broodjes.

Aanmelden