algemeen

Taalvrijwilligers uit Gelderland geïnspireerd tijdens studiedag laaggeletterdheid

Ruim 250 vrijwilligers uit Overijssel en Gelderland kwamen samen om hun kennis over het verbeteren van basisvaardigheden bij laaggeletterden te vergroten en om elkaar te inspireren.

De vrijwilligers volgden informatieve workshops en er werden volop ervaringen uitgewisseld. Stichting Lezen & Schrijven organiseerde de studiedag voor de derde keer.

“In Overijssel en Gelderland begeleiden taalvrijwilligers zo’n 17.000 laaggeletterden. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar bij het vergroten van basisvaardigheden als taal, rekenen en digitale vaardigheden. Zonder deze vaardigheden kun je niet goed meedoen in onze maatschappij. Vandaag staat in het teken van een leven lang ontwikkelen. We organiseren deze dag om vrijwilligers de kans te geven meer kennis op te doen. En om hun ervaringen met elkaar te delen. De vrijwilligers doen ontzettend belangrijk werk”, vertelt Chérif Ait Abderrahman, coördinator Oost-Nederland van Stichting Lezen & Schrijven.

Na een plenaire start sprak Diana Wilmink van Hogeschool Windesheim, over laaggeletterdheid in relatie tot gezondheid. Daarna waren er workshops over onder meer grenzen stellen, culturele verschillen en coachvaardigheden. Tijdens de lunch en bij de afsluiting gingen de vrijwilligers enthousiast met elkaar in gesprek.

Lees hier het hele artikel uit Harderwijk.nieuws.nl.