algemeen

Taalpunt Twenterand komt met tijdschrift voor laaggeletterden

In Twenterand heeft 1 op de 6 inwoners moeite met lezen en schrijven. Voor hen is het lezen van een boek of tijdschrift niet vanzelfsprekend. Speciaal voor deze groep inwoners brengt De Stiep Educatief samen met Taalpunt Twenterand daarom een tijdschrift uit in begrijpelijke taal.

Met het tijdschrift hoopt het Taalpunt op een nieuwe manier laaggeletterden te bereiken en aan te sporen om langs te komen. Het tijdschrift is samengesteld door ex-laaggeletterde Erika Companje en beschrijft haar verhaal. Daarnaast staat het blad vol met tips en tricks en informatie over hoe je als laaggeletterde kunt bouwen aan je eigen toekomst en je eigen kwaliteiten kunt ontdekken en benutten. “Leren lezen en schrijven heeft mij zoveel gegeven. Ik wil anderen laten weten dat je je er niet voor hoeft te schamen en dat je nooit te oud bent om te leren!”, aldus Erika.

Het tijdschrift voor laaggeletterden is tot stand gekomen dankzij een samenwerking van het Taalpunt Twenterand, de gemeente Twenterand, bibliotheek Twenterand, het ROC van Twente, ZorgSaam Twenterand en De Stiep Educatief. Mensen die het blad willen lezen, kunnen daarvoor terecht in een van de bibliotheken in Twenterand.

Lees hier het hele artikel van de Toren van Twenterand.