algemeen

Online hulp bij het stemmen!

Op 20 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen. Veel mensen die moeite hebben met lezen en schrijven gaan niet stemmen. Dat vinden ze te ingewikkeld. Maar nu is er een unieke online uitleg van Steffie beschikbaar, om daar verandering in te brengen!

Op verkiezingsdag gaan volgens Jacques de Wit van stichting Leer Zelf Online, honderdduizenden mensen niet stemmen of ze stemmen ongeldig, omdat het proces te ingewikkeld is voor ze. “Dat blijkt uit onderzoek van het College voor de Rechten van de Mens, ons eigen onderzoek en klachten vanuit diverse netwerkpartners”, aldus Jacques. “Niet alleen het stembiljet is veel te ingewikkeld gemaakt, maar de hele procedure snappen ze niet en dat leidt tot angst en mijdend gedrag”.

Hoewerktstemmen.nl gaat meer kwetsbare mensen naar de stembus brengen door de voorspelbaarheid van het stemproces voor hun te vergroten.

De website wordt ondersteund door Steffie. Steffie is een vriendelijke animatie die moeilijke dingen op een makkelijke manier uitlegt. Ze leest de teksten voor, zodat mensen die moeite hebben met lezen of schrijven, ook gebruik kunnen maken van de module. De teksten zijn geschreven in eenvoudig Nederlands. Moeilijke woorden en lange zinnen vind je in deze module dus niet terug. Uniek aan de website www.hoewerktstemmen.nl is, dat je ook echt kunt oefenen met stemmen.

Meer informatie

Lees hier het volledige persbericht van ‘Leer zelf online’. Of neem voor meer informatie of promotiemateriaal, contact op met Jacques de Wit via info@leerzelfonline.nl of 0348743272.